Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Hellenic Business & Ημερησία

Hellenic Business


Κλείνει τη Νομαρχία ο Παν. Ψωμιάδης


Σε κατάσταση πανικού έχουν περιέλθει οι υπηρεσίες της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, που επί της ουσίας υπολειτουργούν, καθώς οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τραγικές.
Μία στις δύο θέσεις είναι κενή, ενώ μεγάλο μέρος των υπολοίπων καλύπτεται από συμβασιούχους (οι οποίοι σταδιακά φεύγουν) και από εργαζομένους μέσω προγραμμάτων Stage (ολοκληρώνουν το έργο τους τον επόμενο Σεπτέμβριο). Οι διευθυντές έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, ενώ ο νομάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να ζητήσει αμέσως λύσεις.
Ο κ. Ψωμιάδης τόνισε πως «στα επτά χρόνια που έχουμε τη διοίκηση της νομαρχίας, έφυγαν 700 εργαζόμενοι και προσλήφθηκαν λιγότεροι από 100. Κόσμος συνταξιοδοτείται και φεύγει, χωρίς να αντικαθίσταται.


Δηλαδή οι αμέτρητοι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότεροι στην Ελλάδα, παρά οι βουλευτές να βρούνε πού πραγματικά μισθοδοτούνται οι ένα εκατομμύριο δημόσιοι λειτουργοί.


=================
Ημερησία

Πάρτι δισεκατομμυρίων στον λαβύρινθο του Δημοσίου


O νέος υπουργός Eσωτερικών Γ. Pαγκούσης, μόλις προ ημερών, υπό την πίεση των ασφυκτικών δημοσιονομικών προανήγγειλε εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης και της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού. H εξαγγελία αυτονόητη, αλλά το αποτέλεσμα μένει να επιβεβαιώσει τις καλές προθέσεις.




Λειτουργούν και... διπλές διευθύνσεις
Mείζον πρόβλημα παραμένει η κατανομή έργου. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που λόγω συνενώσεων παλαιότερων υπουργείων λειτουργούν διπλές διευθύνσεις διοικητικού και οικονομικού, ενώ την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν στελέχη της διοίκησης, στις διευθύνσεις υποστήριξης, όπως για παράδειγμα αυτές που αφορούν τις μισθοδοσίες, απασχολείται το 70% των υπαλλήλων, ενώ μόνο το 30% για την παραγωγή έργου.



Σχετικά Άρθρα