Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Οι νευροεπιστήμονες βρήκαν ότι άνδρες και γυναίκες αντιδρούν διαφορετικά στο στρες

Men Are From Mars -- Neuroscientists Find That Men And Women Respond Differently To Stress

Οι νευροεπιστήμονες βρήκαν ότι άνδρες και γυναίκες αντιδρούν διαφορετικά στο στρες

1 Απριλίου, 2008 - Λειτουργική Απεικόνιση Μαγνητικού Συντονισμού των ανδρών και των γυναικών κάτω από συνθήκες στρες έδειξε νευροεπιστήμονες πώς οι εγκέφαλοί τους διέφεραν σε ανταπόκριση σε στρεσογόνες καταστάσεις. Στους άνδρες, η αυξημένη ροή αίματος προς τα αριστερά orbitofrontal φλοιό πρότεινε την ενεργοποίηση της «πάλης ή αποφυγής». Στις γυναίκες, το στρες ενεργοποιείται το μεταιχμιακό σύστημα, το οποίο συνδέεται με συναισθηματικές αντιδράσεις.


Υπάρχουν πολλά βιβλία και ταινίες που αναδεικνύουν την ψυχολογική διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών - Οι άντρες είναι από τον Αρη, γυναίκες από την Αφροδίτη, για παράδειγμα? αλλά τώρα, νευρολόγοι δηλώνουν ότι έχουν εικόνες του εγκεφάλου που αποδεικνύουν ότι οι ανδρικοί και οι γυναικείοι εγκέφαλοι δουλεύουν με διαφορετικό τρόπο - τουλάχιστον κάτω από την πίεση.
Ίδιο είδος, διαφορετικά φύλα ... Και τώρα, μία νέα υψηλής τεχνολογίας επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει τις διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών μπορεί πραγματικά να αρχίσει από την κορυφή. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια που χρησιμοποιήθηκε μια υψηλής τεχνολογίας μέθοδος απεικόνισης για να ερευνήσουμε τον εγκέφαλο σε 16 άνδρες και 16 γυναίκες. Τα θέματα-άνθρωποι ήταν τοποθετημένοι μέσα σε λειτουργική μαγνητική τομογραφίας μηχανή, ή fMRI.
"Χρησιμοποιώντας αυτή την state-of-the art-λειτουργική μαγνητική τομογραφίας τεχνική, προσπαθούμε να απεικονίσει ό, τι άμεσα ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει κατά τη διάρκεια stress," Jiongjiong Wang, Ph.D., ένας καθηγητής βοηθός έρευνας της ακτινολογίας και νευρολογίας στο πανεπιστήμιο του Πενσυλβανίας στη Φιλαδέλφεια, είπε ο Ivanhoe.
Οι ερευνητές στη συνέχεια εσκεμμένα προκάλεσαν μέτριο άγχος των επιδόσεων, ζητώντας από τους άνδρες και τις γυναίκες να μετρήσουν προς τα πίσω κατά 13, ξεκινώντας από το 1600. Από τους ερευνητές παρακολουθείται η καρδιακή συχνότητα του υποκειμένου. Μέτρησαν επίσης τη ροή αίματος προς τον εγκέφαλο και επίσης να ελέγχονται για την κορτιζόλη, μια ορμόνη του στρες.
Όταν οι σαρώσεις είχαν ολοκληρωθεί, οι νευροεπιστήμονες βρίκαν σταθερές διαφορές μεταξύ των εγκεφάλων τόνισε-out των ανδρών και των γυναικών. Οι άνδρες απάντησαν με αυξημένη ροή του αίματος προς τα δεξιά του προμετωπιαίου φλοιού, υπεύθυνο για «πάλης ή αποφυγἠ». Οι γυναίκες είχαν αυξημένη ροή του αίματος προς το μεταιχμιακό σύστημα, το οποίο συνδέεται επίσης με μια πιο γαλούχιστική και φιλική αντιμετώπιση.
Οι γιατροί λένε οι πληροφορίες αυτές μπορεί κάποια μέρα να οδηγήσουν σε μια διαδικασία ενδελεχούς εξέτασης για διαταραχές της διάθεσης. «Στο μέλλον, όταν οι γιατροί προτείνουν θεραπεία ασθενών - κυρίως κατάθλιψη, PTSD - πρέπει να ληφθεί αυτό υπόψη ότι πραγματικά είναι θέμα φύλου," ο Δρ Γουάνγκ εξηγεί.
Άλλοι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι ορμόνες, η γενετική και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν αυτά τα αποτελέσματα, φέρνοντας στο φως μία ακόμη διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών. Οι νευροεπιστήμονες λένε ότι οι αλλαγές στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια της αντίδρασης στο στρες και διήρκησε περισσότερο στις γυναίκες.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ fMRI; μαγνητική τομογραφία (MRI) χρησιμοποιεί ραδιοκύματα και ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο και όχι οι ακτίνες Χ να λάβει σαφείς και λεπτομερείς εικόνες των εσωτερικών οργάνων και ιστών. fMRI χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία να εντοπίσει τις περιοχές του εγκεφάλου, όπου τα αιμοφόρα αγγεία συνεχώς διευρύνονται, χημικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα, ή επιπλέον οξυγόνο που θα παραλάβει.
Αυτές είναι ενδείξεις ότι ένα συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου γίνεται η επεξεργασία των πληροφοριών και δίνει εντολές στον οργανισμό. Καθώς ο ασθενής εκτελεί μια συγκεκριμένη εργασία, ο μεταβολισμός θα αυξηθεί στην περιοχή του εγκεφάλου αρμόδιου για την εργασία, αλλάζοντας το σήμα της εικόνας της μαγνητικής τομογραφίας. Έτσι, με την εκτέλεση ειδικών καθηκόντων που αντιστοιχούν σε διαφορετικές λειτουργίες, οι επιστήμονες μπορούν να εντοπίσουν το τμήμα του εγκεφάλου που ρυθμίζει τη λειτουργία αυτή.
Πάλης ή αποφυγής: Ορισμένα γεγονότα δρουν ως «παράγοντες άγχους," σηματοδοτόντας το νευρικό σύστημα να παράγει ορμόνες για την αντιμετώπιση της αντιληπτού κινδύνου. Συγκεκριμένα, τα επινεφρίδια παράγουν περισσότερη αδρεναλίνη και κορτιζόλη, απελευθερώνοντας τες στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό επιταχύνει την καρδιά και τη ροή αναπνοής, και αυξάνει την πίεση του αίματος και το μεταβολισμό. Αυτές και άλλες φυσικές αλλαγές μας βοηθούσε να αντιδράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά υπό πίεση.
Αυτό είναι γνωστό ως «απάντηση στο στρες», ή πιο συχνά, ως η "μάχη ή πτήση ανταπόκρισης." Αλλά αν ακόμα και τα χαμηλά επίπεδα του στρες πάει για πολύ καιρό, μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία κάποιου. Το νευρικό σύστημα παραμένει ελαφρώς ενεργοποιημένο και συνεχίζει να εκκρίνει επιπλέον ποσά ορμονών του στρες για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφήνοντας στο άτομο αίσθημα εξάντλησης ή να νιώθουν συντριμμένοι, και αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού.
Αγχολυτικά μέτρα: Υπάρχουν διάφορες εύκολες, πρακτικά πράγματα που οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν για να μειώσει το ποσό του στρες στη ζωή τους. (1) Να είστε ρεαλιστές και να μην προσπαθείτε να είστε τέλειοι, ή να αναμένουμε από τους άλλους να είναι έτσι. (2) Να μην υπερ-προγραμματίζετε. Κοψτε μια δραστηριότητα ή δύο όταν αρχίσετε να αισθάνεσθε συγκλονισμένοι. (3) Πάρτε έναν καλό ύπνο το βράδυ. (4) Πάρτε την τακτική άσκηση για να διαχειριστεί το στρες - απλά να μην είναι υπερβολική ή ψυχαναγκαστική άσκηση - και να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή. (5) Μάθετε να χαλαρώνετε στο χρόνο σας θέτοντας στο πρόγραμμά σας ώρα για την ανάγνωση ή ένα ωραίο μεγάλο μπάνιο.
Σημείωση του συντάκτη: Αυτό το άρθρο δεν έχει σκοπό να παρέχει ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία.


Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Τα μανιτάρια που τρώνε έντομα και ζούνε μέσα τους

Susan Blackmore: Memes and "temes"


Susan Blackmore: Memes and "temes"


Δεν είναι Συνωμοσιολογία, Επίσημο το Ψέκασμα!


Δεν είναι Συνωμοσιολογία, Επίσημο το Ψέκασμα!

Δεν είναι Συνωμοσιολογία. !!!

Διαβάστε τις επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις των ΗΠΑ και της Αγγλίας. Σε μορφή PDF 128 σελίδων, όσοι ξέρετε Αγγλικά.

Αφού μας ψεκάζουν εδώ στην Δύση συστηματικά επί 11 χρόνια, βασιζόμενοι στην διατροφή του Δυτικού ανθρώπου με κρέατα κάθε είδους και γαλακτοκομικά τώρα βγαίνουν και μας το λένε επισήμως.
Αφού σπαταλήθηκαν τόνοι “μελάνης” από τα C.P.D. και τα MK/ultra/kids και τα κάθε είδους ΜΜΚ (Μέσα Μαζικής Κατευθύνσεως) που προσπάθησαν να μας πείσουν “άλλων ρήμασι πειθόμενοι” ότι είναι “εξατμίσεις αεροπλάνων” Τώρα το παραδέχονται επίσημα οι κυβερνήσεις !!!
Τι και αν γράψαμε άρθρα όπως τα κλασσικά πλέον δικά μου “Μετεωρολογικός Πόλεμος 1 & 2” συστηματικά οι καλοθελητές “επιστημονικά τεκμηριωμένοι” λακέδες μας κορόιδευαν. Γιατί όπως ξέρετε είναι ο καλύτερος τρόπος να σε θάψουν, και έχουν σύστημα.
Οι γεμάτοι τοξίνες λόγω της διατροφής τους συνάνθρωποι μας και λόγω της ιδεοληψίας τους, σπεύδανε να μας στείλουν στην πυρά.

Παλιότερα κάνανε κομμάτια την Υπατία : “Φαντάζομαι την έκφραση της Υπατείας όταν της έλεγαν πως “… υπάρχει κάποιος θεός που φροντίζει τους ανθρώπους, και τους αγαπάει, αλλά τους καίει στην κόλαση αν δεν τον προσκυνούν και δεν τον υπακούν τυφλά..”

“Ναι σίγουρα θα έβαλε τα γέλια, μόνο που οι τύποι της αγάπης, που πίστευαν αυτές τις ανοησίες την… έγδαραν ζωντανή με κοχύλια, την περιέφεραν ζωντανή ακόμη στους δρόμους τις Αλεξάνδρειας, διαμέλισαν το σώμα της και πέταξαν τα κομμάτια της σε όλη την πόλη…” 

Η Αξία Ενός Ανθρώπου

Ποτέ δεν διερωτούνταν τι είναι αυτές οι γραμμές στον ουρανό, η αυτά τα σαν ξασμένο μπαμπάκι σύννεφα. Ούτε γιατί σε μια η δύο ημέρες αρρώσταιναν από “ίωση” ! Τι να πει κανείς αφού ακολουθούν την παράδοση όπου τους συμφέρει (δηλαδή τα κοψίδια). Με την διαφορά ότι οι αρχαίοι και οι παππούδες μας κυνηγούσαν δεν πηγαίνανε στο σουπερμάρκετ να πάρουν έτοιμο το προϊόν, γεμάτο ορμόνες, στρυχνίνη κλπ. Τα νοσοκομεία πλέον είναι γεμάτα 30άρηδες, 40άρηδες, 50άρηδες με σοβαρές παθήσεις 70άρηδων-80άρηδων, λόγω της (και καλά «με μέτρο») κατανάλωσης ζωικών προϊόντων, και μετά ο κόσμος φοβάται να γίνει χορτοφάγος για να μη πάθει κάτι… Και το ψέκασμα τους αποτελειώνει με το Παθογενές Μυκόπλασμα σε μορφή κρυσταλλικού βιολογικού όπλου και πολλά άλλα καλούδια.

Παρακάτω παραθέτω απόσπασμα από το κλασσικό πλέον άρθρο μου που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Άβατον το 2006.

ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΑΙΡΟΣ!
ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ;

Τεχνητοί τυφώνες με σφραγίδα προελεύσεως, ο τρόπος δημιουργίας τους, γεωμετρικά σύννεφα, ακτινοβολίες ελέγχου καιρού, καθημερινό ψέκασμα των ουρανών, αντίδοτα!
του Ίωνα Μάγγου περιοδικό Άβατον 2006
Εδώ και πολλές δεκαετίες διεξάγεται ένας αόρατος πόλεμος, κυρίως όμως από το σωτήριο (τρoμάρα μας) έτος 1998 πάνω από τα κεφάλια μας. Παραπονιόμαστε για τον απρόβλεπτο καιρό που μας ταλαιπωρεί, αλλά δεν προσέχουμε ποτέ τι συμβαίνει εκεί επάνω.
Ούτε εάν τα πολιτικά αεροπλάνα ακολουθούν τους αεροδιαδρόμους. Ποιοι είναι αυτοί οι διάδρομοι; Μια φορά αν ταξιδέψετε με το αεροπλάνο και δείτε το περιοδικό μπροστά στο κάθισμά σας, τους έχει. Τι δουλειά έχουν αυτά τα αεροσκάφη, που είναι λευκά Μπόινγκ χωρίς διακριτικά, να πετούν σε τεράστιο ύψος με υπερηχητικές ταχύτητες χωρίς να ακούγονται;
Η NASA πέρσι παραδέχτηκε την ύπαρξή τους και τη χρήση τους για επιστημονικούς σκοπούς (τώρα γελάστε παρακαλώ). Και αυτές οι λευκές γραμμές, δύο συνήθως ή τέσσερις στον αριθμό που αφήνουν πίσω τι είναι;. Παγωμένα καυσαέρια λόγω ύψους, όπως μας δικαιολογούνται; Και πάλι τρομάρα μας.

Πώς πάτε από αλλεργίες; ανοσοποιητικό σύστημα, άσθμα, ανεξήγητη χρόνια κόπωση, υπέρταση, νόσο του Crohn, σκλήρυνση κατά πλάκας, έρπη, ερυθυματώδη λύκο, Αλτζχάιμερ, δυσθυμίες κλπ τα τελευταία χρόνια; Πώς να τα πάτε με χιλιάδες τόνους οξειδίων αλουμινίου-βαρίου, 4-5 είδη παθογενούς μυκοπλάσματος, περίεργες αιμοσφαιρίνες κι πολλά άλλα που μας ψεκάζουν;

Αλλά αυτή είναι μόνο η μία πλευρά. Οι τυφώνες πάνε και έρχονται, πόλεις σβήνουν από το χάρτη, π.χ. Νέα Ορλεάνη. Πότε θα πάψετε να μην αντιδράτε, σαν πρόβατα στο μαντρί; Όταν θα χτυπήσουν και την Ελλάδα; Το Αιγαίο σάς κάνει για πρώτη δόση; (περσινή ανακοίνωση δύο καθηγητών του πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε εφημερίδα του Βόλου).

Τι λέω; Γιατί, μήπως ψάξατε κανέναν παγκόσμιο χάρτη και τη γήινη σφαίρα των παιδιών σας (αν έχουν, εκτός απο Nitendo, GameBoy, Playstation κλπ); Θα δείτε ότι η λεωφόρος του Σανς Ελυζέ στο Παρίσι (πόλη του φωτός χε,χε,χε) αν την προεκτείνεται σε ευθεία ανατολικά συναντά τη μεγάλη πυραμίδα στην Γκίζα. Και ότι η Γκίζα και η Νέα Ορλεάνη βρίσκονται στις 30 μοίρες βόρειο γεωγραφικό πλάτος!!! Και η σφίγγα κοιτάει ανατολικά ευθεία τη Νέα Ορλεάνη!
Εν τω μεταξύ, στην τελετή λήξεως των Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα (29-8-2004), ακριβώς ένα χρόνο πριν χτυπηθεί η Νέα Ορλεάνη, υπήρχε μια μεγάλη κίτρινη σπείρα στο κέντρο. Θυμηθείτε το κλασικό φιλμ νοητικού προγραμματισμού, ο Μάγος του Οζ (ειδικά το Yellow Brick Road σε μορφή σπείρας) και κάποιοι κάτι θα καταλάβετε για το μαζικό προγραμματισμό του συλλογικού ασυνειδήτου.

Οι τελετές ενάρξεως και λήξεως στο Athens 2004 περιλαμβάνανε όλα τα προγραμματισμένα γεγονότα, μέχρι το 2008. Τυφώνες, τσουνάμια (θυμάστε το παιδάκι με τη βάρκα και το νερό), κομήτες, ευγονική (ο Θεός να την κάνει, γιατί αφορά μη ανθρώπινο DNA)”

Το PDF της Αμερικανικής κυβερνήσεως
http://downloads.climatescience.gov/sap/sap2-3/sap2-3-final-report-all.pdf

Το PDF της Αγγλικής κυβερνήσεως
http://www.publications.parliament.uk/pa/cm200910/cmselect/cmsctech/221/221.pdf

Χάρτης που καταγράφει τις χώρες στις οποίες γίνεται συστηματικός αεροψεκασμός χημικών ουσιών

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 στις 11:00, στην Αρχαία Αγορά Αθηνών

Τα βακτήρια όχι μόνο επικοινωνούν με χημικά μυνήματα, αλλά ανταλλάσουν και γενετικό κώδικα

AntibioticsImage by rbrwr via FlickrΒακτήρια κάθε είδους έχουν τη δική τους χημική γλωσσα επικοινωνίας, που επιτρέπει σε βακτήρια ενός τύπου να επικοινωνούν και να συντονίζονται μεταξύ τους, αλλά όχι μόνο μεταξύ των ομοίων βακτηριδίων αλλά η γλώσσα αυτή επιτρέπει και την επικοινωνία αλλόφυλων οργανισμών να ενημερώνουν και να συντονίζουν τοξικές επιθέσεις στο φορέα τους. (1)
Aligned array of nanotubesImage by CORE-Materials via Flickr
Μια νέα έρευνα όμως στο πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, δίνει και μια άλλη διάσταση στις επικοινωνίες των βακτηρίων. Μέσω νανοσωλήνων, ανταλλάσσουν όχι μόνο χημικά μηνύματα προς ενημέρωση και επικοινωνία, αλλά ανταλλάσσουν και γενετικό υλικό σε μικρές κωδικές δόσεις, που μεταφέρουν συνήθως μεταλλαγμένο γενετικό κώδικα που προστατεύει τα βακτήρια από τα αντιβιοτικά. (2)

Αυτός ο μεταλλαγμένος κώδικας φυσικά προέρχεται από βακτήρια που επιβίωσαν από μια επίθεση αντιβιοτικών, η οποία σταμάτησε πριν καταστραφεί όλη η αποικία νοσογόνων
βακτηρίων στον φορέα τους. Για αυτό και πρέπει η χορήγηση της αντιβίωσης να διαρκεί καθ᾽ όλη τη  διάρκεια της ιατρικής συνταγής, και να μη διακόπτεται όταν ο ασθενής απλά νιώσει καλύτερα.




(1)

May 15, 2010






(2)
TetracyklinImage via Wikipedia

The God Delusion Debate, Αθεϊσμός και Χριστιανισμός


About beauty and science listen to

Murray Gell-Mann on beauty and truth in physics

Dawkins για πίστη, επιστήμη, σεβασμό και κριτική

Βάλτε το χαμένο χρώμα πίσω στη Τέχνη





Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Πώς οι μοναχοί του Αγίου όρους προσεύχονται νυχθημερόν για την σωτηρία των αμαρτωλών

Πολλές φορές αναλογίστηκα πόσο τρισχειρότερα, απ’ ότι είναι τώρα, θα ήταν τα βάσανα των ανθρώπων στον πλανήτη μας, εάν οι καλόγεροι του Αγίου Όρους δεν πρέσβευαν υπέρ του αμαρτωλού αυτού κόσμου, εκλιπαρώντας την μεγαλοθυμία του πλάστη του σύμπαντος κόσμου, αυτού του θεού των Ιουδαιοχριστιανών Γιαχβέ, τον πατέρα του Χριστού.

Για τον λόγο αυτόν αποφάσισα να παραθέσω εδώ ένα ντοκουμέντο, προς συνετισμό των άπιστων και αχάριστων ανθρώπων, οι οποίοι αδυνατούν να αντιληφθούν την αλήθεια αυτή. Πολύ δε περισσότερο να αναγνωρίσουν το χρέος τους, απέναντι στους αγίους αυτούς ανθρώπους του μοναδικού αληθινού θεού Γιαχβέ, απέναντι στον υιό του Χριστό και στο Άγιο Πνεύμα τους.

Προσέξτε λοιπόν τι βάσανα τραβάει κάποιος τέτοιος φιλάνθρωπος καλόγερος.







Πώς οι μοναχοί του Αγίου όρους προσεύχονται νυχθημερόν για την σωτηρία των αμαρτωλών

Χωρίς δραχμή, με μια αλλοδαπή ...

Δημητράκη πριν τριάντα χρόνια

Σφύριξε χαρούμενα μπορείς (Δες την φωτεινή πλευρά της ζωής)

Έχουμε γνώση το τι γίνεται στην Ελλάδα από κάποιους Έλληνες;

Πόση ώρα θέλεις γυναίκα για να αλλάξεις να βγούμε βόλτα;

James Randi exposes Uri Geller and Peter Popoff

James Randi @ Caltech - My Out Of Body Experience

en:Image:RANDI.jpg (Original text : James Randi)Image via WikipediaΌταν η εξωσωματική "εμπειρία" είναι ενδοσωματική φαντασίωση. Ποιός έχει στοιχεία να το επιβεβαιώσει;


The James Randi Educational Foundation is a not-for-profit organization founded in 1996. Its aim is to promote critical thinking by reaching out to the public and media with reliable information about paranormal and supernatural ideas so widespread in our society today.
The Foundation's goals include:
  • Creating a new generation of critical thinkers through lively classroom demonstrations and by reaching out to the next generation in the form of scholarships and awards.
  • Demonstrating to the public and the media, through educational seminars, the consequences of accepting paranormal and supernatural claims without questioning.
  • Supporting and conducting research into paranormal claims through well-designed experiments utilizing "the scientific method" and by publishing the findings in the JREF official newsletter and other periodicals. Also providing reliable information on paranormal and pseudoscientific claims by maintaining a comprehensive library of books, videos, journals, and archival resources open to the public.
  • Assisting those who are being attacked as a result of their investigations and criticism of people who make paranormal claims, by maintaining a legal defense fund available to assist these individuals.
To raise public awareness of these issues, the Foundation offers a $1,000,000 prize to any person or persons who can demonstrate any psychic, supernatural or paranormal ability of any kind under mutually agreed upon scientific conditions. This prize money is held in a special account which cannot be accessed for any purpose other than the awarding of the prize.
The Pigasus Award is the name of an annual tongue-in-cheek honor recognized by noted skeptic James Randi. The awards seek to expose parapsychological frauds that Randi has noted over the previous year. Randi usually makes his announcements of the awards from the previous year on April 1.
Located in Fort Lauderdale, Florida, the Foundation is funded through member contributions, grants, sales of books and videos, seminars, and conferences.


Ελλάς, Τουρκία, Αμερική, Κύπρος Casus Belli και τα πετρέλαια του Αιγαίου

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Νέοι Φάκελοι: Διδάσκοντας Ιστορία στη σύγχρονη Ελλάδα.

Greece Griechenland 1966 Delphi Griechenland (...Image by gumtau via FlickrΔιδάσκοντας ιστορία στη σύγχρονη Ελλάδα. Τι μας αρέσει να ακούμε; Τι μας αρέσει να κρύβουμε; Τι έχει καταφέρει η προπαγάνδα;Τι δεν θέλουμε να μάθουμε; Τι είναι γνώση; Θέλουμε και πως μπορούμε να επιβεβαιώνουμε "ιστορικές" αναφορές; Είμαστε σίγουροι ότι οι επιστημονικές αναφορές έφτασαν καθαρές μέσα στη παιδεία; Θέλουμε να διδάσκουμε κρτιτική ανάγνωση και μελέτη στους νέους; Ποιές είναι οι γκρίζες ζώνες γεγονότων οι οποίες είναι απαγορευμένη γνώση;

Είναι ακόμα το κράτος μας ελεγχόμενο από Αρματωλούς και Κλέφτες; Η εθελοτυφλία είναι ψυχική ασθένεια, και ως ασθένεια προκαλεί ελλείψεις κατανόησης, λογικής και είναι πηγή παραμυθολογίας. Η αγάπη για την αλήθεια μας οδηγεί στη καθαρή ζωή, χωρίς τύψεις, χωρίς ενοχές και ξεκάθαρη θέση για το ποιοί είμαστε, τι κάνουμε και που πάμε. Η αλήθεια μας κάνει δυνατούς, άτρωτους. Τα ψέματα δημιουργούν κενά στη προσωπικότητα του ανθρώπου, του έθνους και της ανθρωπότητας. Το ψέμα χρειάζεται αγώνα, μεθοδεύσεις, κατανάλωση χρόνου, δύναμης και σκέψεων ώστε να μείνουν κρυφά τα ψέματα. Ένα βασικό στοιχείο του ψέματος είναι ότι πρέπει να περιέχει μια ισχυρή δόση αλήθειας μέσα στη συνταγή του. Και αυτά δε μπορεί να διαρκέσουν για πολύ καιρό.

Αλήθειες, ψέματα και ταμπού στην Ιστορία

KUBARK, CIA και ο πανεπιστημιακός οδηγός βασανηστηρίων στην υπηρεσία των κυβερνητικών οργάνων

Seal of the Central Intelligence Agency of the...Image via Wikipedia
Η σύγχρονη «επιστήμη» των βασανιστηρίων χρηματοδοτείται από τη CIA από το 1950. Επειδή η νομοθεσία των ΗΠΑ δεν επέτρεπε τέτοιες έρευνες, το έργο δόθηκε εργολαβικά στο Ινστιτούτο Αλαν του Πανεπιστημίου Μακγκίλ του Μόντρεαλ. Ο διευθυντής του, δόκτωρ Γιούεν Κάμερον, ανέλαβε να υλοποιήσει την περίφημη φράση του Οργουελ από το βιβλίο του «1984». «Θα σου αδειάσουμε το μυαλό και ύστερα θα σ' το ξαναγεμίσουμε». Τα πειράματα του δρα Κάμερον αποσκοπούσαν να ξαναφέρουν το βασανιζόμενο σε βρεφική ηλικία σκοτώνοντάς του τη μνήμη. Αυτό γινόταν με πολλαπλά ηλεκτροσόκ και τη χορήγηση ενός κοκτέιλ, ψυχοτρόπων ουσιών, ανάμεσά τους και LSD. Παράλληλα ο ανακρινόμενος δεν είχε επαφή με τις αισθήσεις του. Ούτε έβλεπε ούτε άκουγε, ενώ τα χέρια και τα πόδια ήταν σε μονωτικούς κυλίνδρους.

«Δύο μείζονες παράγοντες μας επιτρέπουν την αντίληψη του χρόνου και του χώρου· με άλλα λόγια να γνωρίζουμε πού και ποιοι είμαστε. Αυτοί οι δύο παράγοντες είναι: α) η συνεχής εισροή αισθητηριακών ερεθισμάτων και β) η μνήμη μας». Το έργο του Κάμερον κωδικοποιήθηκε από τη CIA σαν επίσημη ανακριτική μέθοδος και εξέδωσε έναν επίσημο οδηγό βασανιστηρίων με το κωδικοποιημένο όνομα «KUBARK». Σε αυτή τη μέθοδο εκπαιδεύτηκαν σχεδόν όλα τα ανακριτικά κέντρα του κόσμου, στρατιωτικά ή αστυνομικά. Αλλά το εγχειρίδιο είναι πιο προσεκτικό όταν απευθύνεται σε Αμερικανούς ανακριτές και παραδέχεται πως αυτές οι μέθοδοι ανάκρισης είναι παράνομες. Και συμβουλεύει τους ανακριτές να ζητούν εκ των προτέρων έγκριση από τους προϊστάμενούς τους, αν πρόκειται να προκληθούν σωματικές βλάβες ή στην περίπτωση που θα χρησιμοποιηθούν ιατρικές, χημικές ή ηλεκτρικές μέθοδοι ή υλικά για να αποσπαστεί η συναίνεση του κρατουμένου. Και όταν βέβαια «συναινεί» το θύμα συχνά βλέπει τον ανακριτή σαν πατέρα του. Αλλά αυτές οι προφυλάξεις δεν χρειάζονται να παρθούν αν οι ανακρίσεις γίνουν σε τρίτες χώρες και πάντοτε υπό την επίβλεψη Αμερικανών αξιωματούχων.
perkor29@gmail.com

Η επιστήμη των βασανιστηρίων

 Ελευθεροτυπία 26 Φεβ 2011