Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Ειρηνική Σκληρή Επανάσταση



Ειρηνική Σκληρή Επανάσταση

Χωρίς να σπάσει τζάμι, Πρόεδρος Δημοκρατίας, Αστυνομία μαζί με αναρχικούς, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΝ, Στρατιωτικούς, συνδικαλιστές, αγρότες, μπορούν να ανατρέψουν το πράσινομπλέ σύστημα, με παλαϊκή απαίτηση για εκλογές που θα γίνουν άνευ κομματικών ψηφοδελτίων, δηλαδή με ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο όπου θα συμμετέχουν ανεξάρτητοι και παρατάξεις. Πρέπει να μεταφράσει στα ελληνικά το όνομά του το ΚΚΕ (από Κομμουνιστικό σε Κοινωνικό, και να βρεί ένα καλύτερο σύμβολο. Το ΛΑΟΣ να αποκηρύξει φασιστοαντισημιτικές τάσεις. Μόνο άνθρωποι από μικροκόμματα που δεν κυβέρνησαν και από άλλους ανεξάρτητους φορείς, και οι φιλοαναρχικοί, και από τα σωστά μοναστήρια ακόμα, να έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν σε ψηφοδέλτια. Στελέχη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε καμία νέα κίνηση. Δεν επιτρέπετε ένας πρώην πρωθυπουργός ή υπουργός να αναβαπτιστεί και να μας έρθει σωτήρας. Να απαγορευθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είναι κόμματα διαφθοράς. Να κηρυχθούν οι πράσινοι και μπλέ παράνομοι, να συλληφθούν μερικές χιλιάδες στελέχη τους που είναι μπλεγμένα και να δημευθούν οι περιουσίες τους τάχιστα. Χρειάζεται συνεννόηση μεταξύ των φορέων που προανέφερα. Η 17 Ν πρέπει να αποκηρύξει την βία, να πάρει αμνηστία και να συμμετέχει στην κίνηση για την αλλαγή με όποιο νόμιμο πολιτικό τρόπο θέλει. Το πρόβλημα είναι να μην έχουμε πάλι εισβολή τύπου 1974. Μόνο με στήριξη παγκόσμιας δύναμης μπορεί να γίνει αλλαγή που δεν θα οδηγήσει σε καταστροφή. Πρέπει να μπει μέσα στην κίνηση ως προσκεκλημένος εγγυητής δημοκρατικότητας μια μεγάλη επιτροπή συμπαράστασης με βουλευτές από όλα τα Ευρωπαϊκά πολιτικά χρώματα που πολεμάνε ενεργά την διαφθορά. Ταυτόχρονα θέλουμε σημαντική Ευρωπαϊκή στρατιωτική παρουσία στο Αιγαίο, πριν τις νέες εκλογές, κατα τη διάρκειά τους και μετά. Οι Ευρωβουλευτές των μικρών κομμάτων πρέπει να εργασθούν άμεσα προς την κατεύθυνση αυτή, να χτίσουν γέφυρες και Ευρωπαϊκό κίνημα στήριξης. Πρέπει αμέσως τα μικρά κόμματα να δημιουργήσουν ΕΝΙΑΙΟ φορέα περιφρούρησης κινητοποιήσεων, και οι Αναρχικοί να πάνε αν θέλουν να τα βάλουν με την μαύρη νύχτα της παρανομίας και τους πολιτικούς που έκαναν εγκλήματα, και όχι με την δημόσια περιουσία του λαού. Εξαίρεση πρέπει να είναι η αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής. Όταν είναι με τους πρασινομπλέ Βουλευτές μέσα πρέπει να έχει δικαίωμα όποιος θέλει να την σπάσει. Τίποτα άλλο εκτός από την Βουλή δεν πρέπει να σπάσει. Μπορεί να γίνει εύκολα η μεγέθυνση των υπαρχόντων μικρών κομμάτων. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διαθέτουν χιλιάδες μπράβους και τραμπούκους, όλο τον υπόκοσμο. Οι μηχανισμοί διαφθοράς είναι πανίσχυροι, και μόνο με μία κίνηση σαν την παραπάνω μπορούν να εξουδετερωθούν.
Γιάννης ή Κώστας Παν.


Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Οικουμενικότητα και Πατριαρχικές Βλέψεις

Διαβάζοντας ένα άρθρο που μιλά για τους "κακούς Τούρκους" και τους "καταπιεζόμενους Έλληνες", θα ήθελα να προσθέσω και τη δική μου άποψη που είτε βασίζεται σε παλαιά ιστορία είτε σε σύγχρονες καταστάσεις.

Η οικουμενικότητα, μητρόπολις, αρχιεπισκοπή ή χωρεπισκοπή ενός χριστιανού επισκόπου βασίζονταν πάντα με την διοικητική εξουσία που αποδεχόταν ο εκάστοτε επίσκοπος από την κεντρική εξουσία, κυβέρνηση, βασιλεία ή σουλτανάτο της περιοχής.

Ο Ιωάννης Χρυσόστομος είχε τον τίτλο του αρχιεπισκόπου Κωνσταντινούπολης, δηλαδή εντός των προκαθορισμένων ορίων της επισκοπής του ήταν ο πρώτος στη τάξη μεταξύ άλλων επισκόπων, χωρεπισκόπων, βοηθών επισκόπων και τιτουλάριων επισκόπων.

Διοικητικά η αρχιεπισκοπή είναι κατώτερος βαθμός ευθύνης από μία μητρόπολη όπου ο μητροπολίτης εποπτεύει περισσότερες από μία επισκοπές.

Οι μητροπόλεις ανήκουν στην εποπτεία τοπικών συνόδων και αυτοκέφαλων εκκλησιαστικών αρχών ή και πατριαρχείων.

Άρα κατά την εποχή του Ιωάννη Χρυσοστόμου, ο τίτλος του ήταν κατά τουλάχιστον δύο διοικητικούς βαθμούς κατώτερος του πατριάρχη ή προέδρου τοπικής αυτοκεφάλου συνόδου και ακόμα κατώτερος από αυτό τον τίτλο του μητροπολίτη.

Δια να φτάσουμε στην οικουμενικότητα της έδρας του επισκόπου Κωνσταντινουπόλεως ή Ρώμης, θα χρειάζονταν πολλά περισσότερα αυτοκρατορικά διατάγματα απονομής εξουσίας, πηγάζουσας καθαρά από την διοικητική εξουσία του κράτους στο οποίο εδρεύει η επισκοπική έδρα.

Αυτές οι διοικητικές πράξεις των κυβερνήσεων είναι ή κύρια και μοναδική πηγή εξουσίας και τίτλων διοικητικών της εκκλησίας. Και από εδώ αρχίζει το αστείο και στενάχωρο για μερικούς εντός και εκτός του χώρου της εκκλησίας.

Η καταδίωξη (και όχι απλά επιδίωξη) της επισκοπής Κωνσταντινουπόλεως να αναγνωριστεί ξανά ως Οικουμενικό, έχει εδώ και έναν αιώνα μάταια αποτελέσματα, και δε πρόκειται να έχει άλλο αποτέλεσμα από την υποκριτική υποστήριξη πολιτικών προσώπων, φίλιων ή όχι, αλλά ποτέ ξανά την διοικητική αναγνώριση της οικουμενικότητας αφού δεν υπάρχει πλέον ένας διοικητικός αρχηγός για όλη την επικράτεια στην οποία το πατριαρχείο διεκδικεί εξουσία, καθώς ο τότε αυτοκράτωρ ήταν αρχηγός όλης της τότε χριστιανικής οικουμένης και ο διορισμός του οικουμενικού πατριάρχη ήταν πρακτικά δυνατός. Σήμερα με την πρόσθετη επικράτεια όλης της Ασίας, της Βορείου και Νοτίου Αμερικής, της Αφρικής όλης και της Ωκεανίας, μόνο ένας κοινός διοικητής όλου του κόσμου μπορεί να διορίσει έναν επίσκοπο ως οικουμενικό αρχηγό.

Τελικά μήπως ο "αναμενόμενος αντίχριστος παγκόσμιος ηγέτης" θα είναι το πολιτικό πρόσωπο που θα μπορούσε να εκπληρώσει την επιθυμία του επισκόπου της Κωνσταντινουπόλεως;

Μήπως ήταν κρυφός τίτλος του Ιησού και για αυτό το σκοπό επιδιώκουν οι "συνεχιστές και απόστολοι του" να τους αναγνωριστεί και σε αυτούς; Αν ήταν κρυφός τίτλος του Ιησού, τότε το καταλαβαίνω γιατί εγώ ποτέ δεν το έχω ακούσει να αποκαλείται έτσι.

Έτσι κατάντησαν την "μία και αγία πίστη" στον Ιησού αλλά θα ήθελα μιά απάντηση πιο ευαγγέλιο γράφει περί της επιδιώξεως πολιτικών τίτλων από χριστιανικούς ταγούς. Μάλλον είμαι "αιρετικό κάθαρμα και ειδωλολάτρης" και για αυτό το λόγο δε καταλαβαίνω τα λόγια των ευαγγελιστών. Άρα για να επανέλθω στην "ορθοδοξία" θα πρέπει να επιδιώξω να διοριστώ ανώτερος δημόσιος υπάλληλος με εξουσίες και δυναστικές ικανότητες προς πάσα κατεύθυνση. Και μετά από κάθε κατάχρηση δημοσίας περιουσίας να πάω προς εξομολόγηση για άφεση αμαρτιών και για διαμοιρασμό κερδών με τους συνδαιτυμόνες μου και μη λιτοδίαιτους "χριστιανούς" ακτήμονες με τις λιμουζίνες που διοικούν λίμνες βουνά και παραλίες. Ευτυχώς τα όρια της Ελλάδας στη θάλασσα είναι 12 ναυτικά μίλια το πολύ, γιατί αυτοί θα διεκδικούσαν την Ανταρκτική και την Ωκεανία σαν κτήματα αγιορείτικης μονής.

Τι το χριστιανικό φρόνημα καλύπτεται με αυτή την επιδίωξη; Ποια χριστιανική αρετή φαιδρύνει τα σύμπαντα με την επιβολή τοιούτου διοικητικού τίτλου; Μήπως το θεαθήναι έγινε ο αυτοσκοπός της ύπαρξης ενός αρχαίου γεγονότος; Αλλά να μη περιμένουμε και πολλά από το νεοελληνικό χριστορθόδοξο πνεύμα της απάτης των αισθήσεων και της απάτης περί εργασίας και χρηματισμού διότι όπως πρόσφατα μάθαμε και η επιτροπή αποξήρανσης της λίμνης Κωπαΐδας λειτουργεί και σήμερα με υπαλλήλους του δημοσίου με κανονικούς μισθούς και συντάξεις, άσχετα αν η λίμνη έχει αποξηρανθεί εδώ και 150 χρόνια. Για εμένα ο τίτλος της οικουμενικότητας ήταν μέρος της πολιτικής ιστορίας και έτσι θα μείνει.

Από τη στιγμή όπου 96 χιλιάδες καλόγεροι μέσα στα τείχη της Κωνσταντινουπόλεως αρνούνταν να πολεμήσουν υπέρ της πατρίδας των, και όταν τους ζήτησε ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος να βοηθήσουν στην επισκευή των τειχών κατά τις νύχτες, εκείνοι ζήτησαν αδρές αμοιβές και μεροκάματα για να εκπληρώσουν μία τοιαύτη αποστολή. Ταυτόχρονα 8 χιλιάδες Τούρκοι πολεμούσαν ως μισθοφόροι εντός των τειχών εναντίων του Μωχάμετ, μαζί με 16 χιλιάδες πατριώτες, 12 χιλιάδες Βένετους και 7 χιλιάδες Γενοβέζους προς υπεράσπιση της Πόλης. (Τα Ταμπού της ᾽Άλωσης - Τα Νέα ή Όλη τη σελίδα)

Όταν τελικά είδε αυτό ο Κωνσταντίνος απηύδησε εναντίων των εκκλησιαστικών αρχών και ταγμάτων της πόλης τους έβαλε στο μυαλό να καταλάβουν πως έρχεται το τέλος της επικυριαρχίας τους μέσα στο βασίλειό του μετά από το πέρας εκείνης της μάχης.

Αυτό ήταν και το κίνητρο της εν ψυχρώ πώλησης της Πόλης από τους εκκλησιαστικούς άρχοντες στους Οθωμανούς που μετά χαράς εκείνοι δέχθηκαν τους θησαυρούς του πατριαρχικού κύκλου και δι᾽ αυτών την εξαγορά της αντιβασιλείας στο Σουλτανάτο του Μωχάμετ. Εκεί η "ένδοξη εκκλησία" άλλαξε και επισήμως την πηγή της εξουσίας της και εγκατέλειψε την πεπτωκούσα Ρωμαϊκή κυριαρχία μετακομίζοντας την στο ανερχόμενο Σουλτανάτο του Μωχάμετ, κερδίζοντας την οθωμανική υπηκοότητα των ιερέων και μοναδικών υλικών κληρονόμων των τότε και μελλοντικών υποδουλωμένων χριστιανών. Έτσι η εκκλησία "μας" διατήρησε και συντήρησε την κληρονομιά μας μέσα στο οθωμανικό πολιτικό δίκαιο.

Έτσι πώλησε το δικαίωμα της να διορίζεται ως διοικητικός κυβερνητικός εκπρόσωπος από τη Ρωμαϊκή στην Οθωμανική κυβέρνηση. Και από τότε μοναδική πηγή εξουσίας και τίτλων στο πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως ήταν ο Σουλτάνος διοικητής της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και μετά από την διάλυση αυτής, ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας. Ἐτσι με την συνθήκη της Λωζάνης η οικουμενικότητα δεν ήταν πλέον μία αναγκαία πραγματικότητα για την Τουρκική Δημοκρατία αλλά υποβιβάστηκε από τον κληρονόμο του Σουλτανάτου , πλέον Πρόεδρο της Τουρκίας σε απλό τοπικό επίσκοπο μιας μικρής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη και σε μια άλλη στη Ιμβρο και Τένεδο. Η δυσαρέσκεια των επισκόπων της Κωνσταντινουπόλεως δεν ακυρώνει την πώληση της διοικητικής τους εξουσίας μερικούς αιώνες πριν και η ισχύς του Σουλτάνου και κάθε διαδόχου του να διορίζει και να αναγνωρίζει τον αρχηγό της μειονότητας. THE FENER GREEK PATRIARCHATE

Εάν πολιτικώς επιδιώκεται η επανίδρυση του θεσμού της οικουμενικότητας, τότε η μόνη αρμόδια πηγή εξουσίας είναι ο εκάστοτε πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας μέχρι να υπάρξει νέα συνθηκολόγηση μεταξύ κρατών ή να περιμένουμε την παγκόσμια κυβέρνηση να το αναγνωρίσει ξανά ως οικουμενικό, ή η τελευταία λύση θα ήταν η επάνοδος της ιστορίας στα αρχαία σύνορα και εθνικότητες της εποχής του Αλεξάνδρου και η ακύρωση αναγνώρισης νέων ηπείρων και λαών. Ἐτσι και μόνο έτσι θα διαλάμψει ο Χριστιανισμός του Πατριαρχείου.

Στον ίδιο τόνο θα ήταν θεμιτό και εγώ προσωπικά να ζητήσω την επανίδρυση του βασιλείου των Πτολεμαίων προγόνων μου και η εγκαθίδρυσή μου ώς Φαραώ και Θεού Μεγίστου της χώρας του Νείλου. Πόσο καθυστερημένος σε χρονικά και νοητικά όρια πρέπει να είμαι για να το επιδιώκω αυτό; Πόσο θα πρέπει να είναι και οποιοσδήποτε άλλος;

Ο Ιησούς τους έδωσε κληρονομιά τους φτωχούς και κατατρεγμένους του κόσμου ώστε να τους φροντίζουν οι διάδοχοί του, αλλά αυτό το έργο δεν αποφέρει πλούτο και τίτλους και για αυτό δεν ασχολούνται με αυτούς. Τα 100 εκατομμύρια ευρώ απομεινάρια του Πρώην Αθηνών προς την διακόσμηση του προσωπικού του Μουσείου είναι καθαρά προς το πνεύμα της αλληλοβοήθειας μέσα στη κοινωνία; Και εκείνος επιβουλεύτηκε τη δημιουργία Πατριαρχείου Αθηνών με την προσωπικότητά του ως πατριάρχη. Όλα τα άλλα τα είχε διορθώσει φαίνεται, και η αδελφική του αγάπη με τον επίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως επιβεβαιώθηκε με τους διαξιφισμούς και δικηγορικούς εξώδικους γραπτούς διαλόγους περί των διοικητικών ορίων του κάθε εκκλησιαστικού προκαθημένου.

Η Τουρκόφωνη "Μιλλέτ" επιτίθεται κατά της Οικουμενικότητας του Πατριαρχείου


Αν διαβάσουμε την ιστορία κατά την επιβολή του χριστιανισμού με μεθόδους που μόνο με τη σύγχρονη κυβέρνηση των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν μπορεί να παρομοιασθεί, κανένας μη χριστιανός δεν είχε δικαίωμα σε παραλαβή ή παράδοση κληρονομιάς σε μη χριστιανό, αλλά κάθε περιουσία μη χριστιανού κατάσχονταν υπέρ της χριστιανικής εκκλησίας. Τώρα οι χριστιανοί και διδάκτορες της λεηλασίας αλλοθρήσκων, παραπονούνται για λεηλασίες των χριστιανικών περιουσιών από αλλόθρησκους.

Η μετάνοια πρέπει να δοθεί δημοσίως και οι χριστιανοί να αναθεματίσουν τις ατιμωτικές πράξεις τους εναντίων των προγόνων μας Ελλήνων, και να αποδώσουν πίσω όλα τα κτήματα που τα κληρονόμησαν κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας από όποια οικογένεια, και ας μη μας πούνε ότι δε γνωρίζουν ποιος τους έδωσε πότε τι πόσο και πού, γιατί τα χρυσόβουλα αιώνων ακόμα τα διαφημίζουν στα διοικητικά δικαστήρια πολλών χωρών της Μεσογείου.

Λέγονται δημόσιοι υπάλληλοι αλλά τα οικήματα και τα εισοδήματά τους δεν πηγαίνουν στα δημόσια ταμεία. Αυτοκέφαλοι δημόσιοι υπάλληλοι είναι και αυτό ένα χαρακτηριστικό του καφενείου που λέγεται Ελληνική Δημοκρατία.

Πως θα μας φαινόταν σαν Ελληνική Δημοκρατία να μας ζητηθεί να αναγνωρίσουμε ένα οικουμενικό μουφτή στη Θεσσαλονίκη για παράδειγμα λόγω ότι ήταν γενέτειρα πόλις του Κεμάλ και αρχηγού του Τουρκικού κράτους;

Νομίζω ότι πολύ αξία δίνουμε στο θεαθήναι παρά στο πράττοντας. Και το Θεαθήναι είναι συνώνυμο με το Δεαθήναι (δέος πηγάζον , στα νεοελληνικά λέγεται θεοποίηση) και καταλήγουμε στην αυτοπροβολή και θεοποίηση των ανθρώπων και θεσμών, κάτι που στη χριστιανική διάλεκτο λέγεται παγανισμός.


Ο Άνδρας της Χρονιάς 2010 -- Πανούσης

Τζίμης Πανούσης: Ο Χριστόδουλος αισθανόταν γυναίκα! 


Στέλιος Ράμφος = Μία Ελληνική Φωνή με Σκέψη


Ο Στέλιος Ράμφος συζητά για το Μηδενισμό. 

Η ελέυθερη σκέψη και η αγάπη προς την πρόοδο διακατέχεται από την αποβολή προσωπικών επιβλέψεων πέραν των αγαθών ορίων.


===


Ο Στέλιος Ράμφος μιλάει για το ρόλο της εκκλησίας στο σύγχρονο ελληνικό κράτος, για την απληστία που μας δέρνει όλους εμάς σήμερα και που πηγάζει από την ιδέα που πιπιλίζει η εκκλησία και αφορά την αφοσίωσή μας στο υπερβατικό και όχι στο πραγματικό, όπως θα έπρεπε να κάνουμε ως απόγονοι της δημοκρατίας και της αυτονομίας. Φωτεινή εξαίρεση στην νεοελληνική κοινωνία αποτελεί το πρόγραμμα "Πράξις"...





===

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Ο θάνατος του Νεοέλληνα και η γέννηση του Πανέλληνα.




Ο θάνατος του Νεοέλληνα και η γέννηση του Πανέλληνα.


Βάρβαρες πρασινομπλέ φυλές γονάτισαν τον τόπο. Λεηλάτησαν εδώ και δεκαετίες. Εξουδετέρωσαν τους ελεύθερους τω πνεύματι. Τους καθήλωσαν. Πολλοί Έλληνες πρόλαβαν και έφυγαν στα πέρατα της υφηλίου μετανάστες. Αντί αυτών που εξόρισαν οι πρασινομπλέ, εισήγαγαν πολλούς τριτοκοσμικούς υποταγμένους δούλους. Η ανθελληνική φιλοσοφία της αναξιοκρατίας βασίλεψε. Όποιος τόσα χρόνια μιλούσε για την αθλιότητα της κατάστασης και την καταστροφή που έρχεται, περιθωριοποιούνταν τόσο από το κυρίαρχο πρασινομπλέ σύστημα, όσο και από αρκετούς λοβοτομημένους συμπολίτες του. Όποιος δεν ασπάστηκε τον σκυλαδισμό έγινε συχνά δακτυλοδεικτούμενος και περίγελος. Και ο Σωκράτης, και ο Πλάτωνας, και ο κάθε γνώστης ανά τους αιώνες, και ο μεγάλος μουσικός Μίκης πρόσφατα, ξεκάθαρα το λένε: άλλαξε την μουσική σε ένα λαό και του έχεις αλλάξει το ήθος του. Επιβλήθηκε λοιπόν από τις πρασινομπλέ βάρβαρες φυλές η σκυλαδοποίηση και ο ανατολιτισμός. Αποχαυνώθηκε ο λαός για να καταληστεύετε ευκολότερα. Οι θλιβερές μελωδίες ψυχοπλακομένων, ο ήχος θρήνου απελπισμένων, στα σκυλάδικα μέσα εμπλουτίστηκε με τις νότες του ηδονισμού. Αυτός ο σύνθετος ήχος έφτιαξε το ήθος του λεγόμενου Νεοέλληνα. Ηττήθηκαν οι αντρειωμένες Ελληνικές νότες του Μίκη, του Μαρκόπουλου και άλλων, ηττήθηκαν προς το παρόν. Ο Νεοέλληνας ηττήθηκε από το ίδιο το σκυλάδικό του. Ο Νεοέλληνας έγινε παγκόσμιος περίγελος με τους ανατολίτικους καραγκιοζισμούς του. Έβγαλε τα ίδια του τα μάτια και εξευτέλισε την ίδια του την χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο. Όση υπερηφάνεια έδωσαν στην Ελλάδα οι αγωνιζόμενοι φιλόσοφοι και επιστήμονές της, οι μεγάλοι καλλιτέχνες και μουσικοί της, οι ήρωες των πολέμων της και της ιστορίας της, οι αθλητές της, την έκλεψε και την πούλησε για μιά καινούργια αμαξάρα ο Νεοέλληνας σκυλάς. Ήρθε λοιπόν ο καιρός για να απαλλαγεί η Ελλάδα από την βάρβαρη νοοτροπία που δεν σεβάστηκε τίποτα. Ο πρασινομπλέ Νεοέλληνας ανεγκέφαλος είναι η εξουσία του τόπου. Ο πρασινομπλέ ανεγκέφαλος κυβερνάει. Μέχρι εδώ ήταν λοιπόν. Βάρβαροι, ήρθε καιρός να ξεβαφτείτε από τα χρώματα που μέσα τους βουτήξατε, και να εκπολιτισθείτε. Άνοιξαν τα μνήματα αυτών που ελευθέρωσαν τον τόπο και έφτιαξαν την γλώσσα του. Βγήκαν οι νεκροί και σας κυνηγάνε. Νεοέλληνα από φέτος άρχισες να πεθαίνεις από την ίδια σου την σαπίλα. Από φέτος γεννιέται μέσα από τις στάχτες σου ο Πανέλληνας, πλάσμα αλλιώτικο από σένα. Πλάσμα δίχως παρωπίδες, δίχως φοβίες, δίχως ανατολιτισμό, δίχως δυτικισμό, δίχως μιμητισμό, πλάσμα της μελέτης και της γνώσης, πλάσμα άφοβο και ερευνητικό, πλάσμα καινούργιο και δημιουργικό, πλάσμα του τόπου που γέννησε παγκόσμιο πολιτισμό, πλάσμα αξιοπρεπές. Νεοέλληνα, φοβάσαι μασονίες και σκευωρίες, σιωνισμούς και πλεκτάνες, δαιμόνια και σατανάδες, φοβάσαι και την σκιά σου. Για όλα σου φταίνε οι άλλοι, και εσύ μόνο ξέρεις, εσύ μόνο είσαι ο σωστός. Νεοέλληνα αδιάβαστε, και την πεντάρα σου την ακούμπησες για επίδειξη και αρώματα, και το παιδί σου το έκανες απατεώνα δικηγόρο και φακελάκια γιατρό, ψεύτη πολιτικό, και δεσπότη υποκριτικό. Ότι και να κάνεις έχασες, τέρμα τα ψέματα, κάηκες, και ο Πανέλληνας μέσα από τις στάχτες σου γεννήθηκε, μέσα από τις στάχτες σου που έπεσαν στην γη της Ρωμιοσύνης, μέσα από τις στάχτες σου που τις πότισε το δάκρυ των Ελληνικών Θεών του Ολύμπου και του Βυζαντίου. Ο Πανέλληνας κανέναν δεν θεωρεί ανώτερό του. Ασπάζεται σαν αδελφούς όλους όσους πιστεύουν σε πανανθρώπινες αξίες, ακόμα και εάν αυτοί δεν μιλούν τα ελληνικά. Η Ανατολική και Δυτική Ευρώπη, η Αμερική και η Αυστραλία είναι κόρες και μάνες του Πανελληνισμού, έπαψαν να είναι ξενιτιά. Η Κίνα και η Ινδία και άλλες χώρες μακρινές είναι αδελφές του. Ο Πανέλληνας δεν είναι εθνικιστής, είναι υπερπατριώτης διεθνιστής κοσμοπολίτης, παλεύει για την οικουμένη, ιστορικό κέντρο της οποίας είναι η ανατολική Μεσόγειος που υπερασπίζεται. Ο Πανέλληνας δεν βλέπει τους γείτονες με φόβο, αλλά τους εξελληνίζει με το φωτεινό του δίκαιο παράδειγμα. Ο Πανέλληνας πιστεύει και μελετά την ιστορία του μέσα από τις ίδιες τις πηγές, μέσα από τους ίδιους τους Αρχαίους, τους Βυζαντινούς και Μεταβυζαντινούς συγγραφείς, και όχι μέσα από άρθρα και συγγράμματα λοβοτομημένων ημιμαθών Νεοελλήνων και ανθελλήνων βαρβάρων. Ο Πανέλληνας ψάχνει και ρωτά για να μάθει τι είναι καλό για να διαβάσει. Ο Πανέλληνας ανακαλύπτει και φτιάχνει φιλέλληνες με την ευγένεια και την γνώση του, λατρεύει την Δικαιοσύνη, την Ελευθερία και την Έρευνα σαν ύψιστες θεϊκές αρχές. Θεωρεί τη Δύση παιδί της Ελληνικής Ρώμης, που μέσα στην σύγκλητό της επίσημη γλώσσα ήταν τα Ελληνικά και τα Λατινικά μόνο. Η Δύση είναι παιδί της Ελληνικής Ρώμης των μεγάλων αυτοκρατόρων που μιλούσαν ελληνικά και ήταν πιστοί στον ελληνικό πολιτισμό. Τον Αυτοκράτορα Αδριανό, Δία Πανελλήνιο τον αποκαλούσε όλη η Ρωμαϊκή Ελληνόφωνη Αυτοκρατορία. Η σημερινή Δύση είναι και το παιδί της Ελληνικής Αναγγένησης που έφτιαξαν εκείνοι οι Βυζαντινοί, οι οποίοι μέσα στα κείμενά τους κραυγάζουν για το πόσο Έλληνες ήταν, και οι οποίοι έσωσαν τα αρχαία Ελληνικά κείμενα που έχουμε. Νεοέλληνα, μόνο για τους ελληνομάχους Βυζαντινούς σε έμαθαν παπαγαλάκια να μιλάς, μόνο για τους βάρβαρους εχθρούς από την Δύση, και πόσο μας κατέστρεψαν οι Ρωμαίοι. Πάγωσε το μυαλό σου σε μερικές στιγμές της ιστορίας μόνο, και έχασες τον ρου της. Η Ρωσία, η τρίτη Ρώμη, πάλι από το Ελληνικό Βυζαντινό πνεύμα ξεκίνησε και έλαμψε. Ο μεγαλύτερος Τσάρος, ο Μέγας Πέτρος, καταράστηκε κάθε εχθρό των Ελλήνων, και τον έκανε δικό του εχθρό. Ανατολική και Δυτική Ευρώπη, Αμερική και όπου αλλού είναι τόποι του Πανέλληνα που πίστεψε στα λόγια του Μέγα Αλέξανδρου για την μεγάλη πατρίδα Οικουμένη. Κάθε πρωτεύουσα Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης είναι γεμάτη με Ελληνικά κτήρια, αγάλματα και βιβλιοθήκες με Ελληνικά συγγράμματα. Ο Πανέλληνας ενώνει Ανατολή και Δύση, και εχθρούς δεν έχει παρα μόνο όσους επιβουλεύονται τον ιστορικό του κεντρικό ζωτικό χώρο, το χώρο που θα μετατρέψει σε παγκόσμιο πολιτιστικό μνημείο και ναό της γνώσης και της τέχνης.

Νεοέλληνες, φοβισμένοι δεισιδαίμονες, τι νομίζετε πως έγιναν τα αμέτρητα εκατομμύρια Ελλήνων που έζησαν ανά τους αιώνες και γλύτωσαν τις σφαγές; Αναμείχθηκαν με άλλους λαούς και άλλαξαν γλώσσα όταν έχασαν την αίγλη τους τα μητροπολιτικά τους κέντρα. Ανατολή και Δύση, Βοράς και Νότος, είναι γεμάτα από ελληνικό αίμα. Αντί να ψάχνετε λοιπόν να βρείτε σε τι μοιάζετε με τους άλλους, ψάχνετε να βρείτε ποιοι ανάμεσά σας δεν είναι Έλληνες. Μάθετε πως οι Δυτικοί είναι Ελληνολατίνοι, και οι Σλάβοι είναι Ελληνοσκύθες. Διαβάστε ιστορία. Μην φοβάστε λοιπόν τις μεταγγίσεις από αυτούς. Όλοι στο κέντρο, την Δύση και την Ανατολή είμαστε ανάμεικτοι με Έλληνες. Ακόμα όμως και το καλύτερο και αγνότερο και καθαρότερο γαλάζιο αίμα να έχει κανείς, τι να το κάνει αν δεν έχει λίγη λογική;


Ο Πανελληνισμός με σημαία την Αξιοκρατία μπορεί να γίνει μία νέα παγκόσμια υπερκομματική, υπερκρατική, υπερθρησκευτική ενωτική ιδεολογία, μια νέα φιλοσοφία που θα εμπνεύσει τον απανταχού Ελληνισμό και Φιλελληνισμό, και όχι μόνο. Το νέο ιστορικό μας άθροισμα, δίνει στην εποχή μας μία νέα, δυναμικότερη όλων των προηγουμένων εποχών ταυτότητα. Αξιοκρατία και Πανελληνισμός, είναι δύο έννοιες υψηλές και μεγάλες, διεθνιστικές, πολύ ευρύτερες από άλλες. Ο στόχος της Αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας, του σημερινού Χριστιανισμού και του σημερινού Αθεϊστικού ανθρωπισμού είναι κοινός: η δημιουργία του κοινωνικού ανθρώπου, η προσέγγιση της αλήθειας, η βελτίωση, η πρόοδος. Η ιδεολογία της Αξιοκρατίας έρχεται λοιπόν να ασπαστεί όλες τις καλές και αγαθές αξίες των τριών παραπάνω ρευμάτων, και όχι μόνο. Υπό το φως του συμβόλου του ηλίου της Βεργίνας, το οποίο λάμπει προς κάθε κατεύθυνση, και στο οποίο κεντρική θέση έχει και ο σταυρός, μπορούμε όλοι να ενωθούμε, Χριστιανοί, Άθεοι και Πολυθεϊστές, όλοι όσοι πιστεύουμε στις κοινές αρχές της κοινωνικότητας, της συνεργασίας, της αγάπης, της δικαιοσύνης, της μελέτης και της λογικής.

Ο Πανελληνισμός γεννιέται τώρα, σε αυτήν την εποχή και είναι ανοιχτός και ελεύθερος. Ο Πανέλληνας σταδιακά μπορεί να εκθρονίσει τον Νεοέλληνα.

Η Αξιοκρατία είναι το μέλλον της ανθρωπότητας, είναι ανώτερο στάδιο της δημοκρατίας. Οι μητροπόλεις Ελλάδα και Κύπρος και οι κοινότητες των απανταχού Ελλήνων μπορούν να μεταμορφωθούν σε γενέτειρες από όπου και πάλι, για μία ακόμα φορά, η ανθρωπότητα θα αναγεννηθεί.

Όλοι μαζί οι ανήσυχοι και ερευνητικοί Πανέλληνες, με τις μελετημένες προτάσεις μας, θα εργαστούμε για να χτίσουμε και πάλι, και καλύτερα, ότι οι βάρβαροι γκρέμισαν.

Ο γράφων, καμία πνευματική πατρότητα δεν διεκδικώ για τίποτα, διότι είμαι γνώστης της μηδαμινότητάς μου. Πρόχειρα και γρήγορα συνέταξα αυτό το κείμενο, όπως και άλλα, υπό το μεγάλο βάρος των τρεχουσών δυσάρεστων γεγονότων. Αρνούμαι όμως ότι δεν έχουμε οράματα και ελπίδα, αρνούμαι να παραδοθώ στην Ανατολίτικη μοιρολατρία, και καλώ σε συμβούλιο κάθε άνθρωπο που αισθάνεται Πανέλληνας.


Γ. Σιδηρούντιος.

gsiderountios@gmail.com

Religion Or Mind Control - Θρησκεία 'Η 'Ελεγχος Λογικής

Religion Or Mind Control

Μέσα στη μέθη της θρησκείας , μή περιμένετε να βρείτε άνθρωπο να σας πεί ότι είναι μεθυσμένος από την θρησκειολογική έκσταση, που μόνο μπορεί να συγκριθεί με την ορμονική κατάσταση του μονομερούς έρωτα, όπου ο άνθρωπος υπό την επίρρεια των ερωγόνων ορμονών καλαταμβάνουν την λογική και τον αυτοσκοπό ύπαρξης. Ποιός ποτέ κατανόησε τη συμβουλή άλλου όταν τους λέγαν ότι ο έρωτάς τους είναι καταδικασμένος; Κάθε απόρριψη την κατανούν ως ένα σημείο ώστε να προσπαθήσουν περισσότερο να κατακτήσουν τον ή την άνθρωπο των ονείρων τους.

MAPS in the Media: "Tracing the Synapses of Our Spirituality

Από την εποχή που ο άνθρωπος άρχισε να δημιουργείται με περισσότερο εγκέφαλο και ιδίως στο μετοπιαίο μέρος (frontal lobe) άρχισε και να καταλαβαίνει την ίδια του την ύπαρξη και ότι έχει αρχή και τέλος στη ζωή του. Αυτό το δώρο της περισσότερης κατανόησης του εαυτού του έδωσε περισσότερες απορίες από αυτές για τις οποίες ο εγκέφαλος είναι ικανός να κατανοήσει. Το ότι αυτή η μοναδική ικανότητα καταλάβει ότι ο θάνατος δίνει και το τέλος αυτής της μοναδικής μηχανής, έσπρωχνε την φαντασία προς κατασκευή μελλοντικής συνέχισης και άπειρης εξέλιξης, αγνοόντας εσκεμμένα το παράγοντα χρόνου και φθοράς που είναι γύρω μας πρίν ακόμα υπάρξουμε και θα υπάρχει μετά από την αποχώρησή μας από αυτή τη ζωή.

God on the Brain BBC Programme


Κατά τον ίδιο τρόπο οι θρησκευόμενοι λαϊκοί ακολουθούν , ακούνε και ονειρεύονται να ζούν κοντά σε θρησκευτικούς ταγούς και ηγέτες, δωρίζοντας όχι μόνο τα υλικά αγαθά και τα πλούτη τους σε αυτούς, αλλά και την πνευματική τους ικανότητα ώστε να δώσουν σώμα και ψυχή στους ταγούς και όλο το χρόνο της ζωής τους , λατρεύοντάς τους ώς λένε γνήσιους αντιπροσώπους του "ΘΕΟΥ" και δια αυτής της δικαιολογίας ώς ενσαρκώσεις και μετενσαρκώσεις του "ΘΕΟΥ" μετατρέποντάς τους σε ειδωλολάτρες και κατά πολλές περιπτώσεις εχθρούς της ίδιας τους μονοθεϊστικής θρησκειολογίας.


Religion or mind control latter days saints mormons church of latter day saints cult jesus god bible child abuse.








Religious Atrocities and Tollerance

Religious Atrocities

Are We Doomed To Repeat Them? 

 




Religious Tollerance

Collage of religious atrocities

Criticism On Religious Scientists - Sam Harris @ The Science Network

Criticism On Religious Scientists - Sam Harris @ The Science Network

Sam Harris is the author of The New York Times bestsellers, "The End of Faith: Religion, Terror and the Future of Reason" which won the 2005 PEN/Martha Albrand Award for First Nonfiction, and "Letter to a Christian Nation". His writing has appeared in Newsweek, Los Angeles Times, The Atlantic, The Times (London), The Boston Globe, The Annals of Neurology, and elsewhere. He is currently researching the neural basis of religious belief while completing a doctorate in neuroscience. He is also a Co-Founder and Chairman of The Reason Project.


"BORN to BELIEVE" : Evolution, Psychology and Religion-Dr Dylan Evans

"BORN to BELIEVE" : Evolution, Psychology and Religion -Dr Dylan Evans Part 1 of 6 :
---
Topics: Part 1
A working definition of religion
History/Evolution of religions Timeline
Folk-Religions Shaman
----------------------
BORN to BELIEVE
Evolution, Psychology and Religion
University Collage Cork Atheists
www.uccatheists.com
UCC13/Oct/2009
--------------------
Dr Dylan Evans
Lecturer in Behavioural Science
School of Medicine
University Collage Cork
www.dylan.org.uk












Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

The finale of preaching is a call to hit our heads, specially if they are useless for anything else.

Should we support religious  preaching and even join in all the way to the END like in this preaching?


Just watch the final few minutes of this recording.

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Πανέλληνες και Αξιοκρατία

Υπάρχει ανάγκη μίας νέας Πανελλήνιας, υπερκομματικής, υπερκρατικής, υερθρησκευτικής ενωτικής ιδεολογίας, μιάς νέας μεγάλης φιλοσοφίας που θα εμπνεύσει τον απανταχού Ελληνισμό και Φιλελληνισμό, και όχι μόνο. Η ιστορία μας χρειάζεται μελέτη και επανεξέταση. Είναι αυτή η ίδια η ιστορία που δίνει στην εποχή μας μία νέα, δυναμικότερη όλων των προηγουμένων εποχών ταυτότητα.

Η διαδικασία της αναγέννησης θα είναι επίπονη και μακρά, αλλά εφικτό να στεφθεί με επιτυχία.

Η Ελληνική ιδεολογία της Αξιοκρατίας, έτσι όπως αυτή διατυπώθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο στον περίφημο λόγο τους προς τους λαούς τους οποίους μετέβαλε, είναι ότι καλύτερο. Αξιοκρατία και Πανελληνισμός, είναι δύο έννοιες υψηλές και μεγάλες, διεθνιστικές, πολύ ευρύτερες από τον Ρωμανισμό. Το πανάρχαιο Ελληνικό σύμβολο του ήλιου της Βεργίνας, το οποίο είναι πολύ παλαιότερο από την εποχή του Φιλίππου, ήταν Πανελληνικό σύμβολο του φωτός και της γνώσης. Αυτό κατα την άποψή μου είναι το καλύτερο σύμβολο της νέας Πανελληνικής ιδεολογίας της Αξιοκρατίας. Ο κεντρικός στόχος της Αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας, του σημερινού Χριστιανισμού και του Αθεϊστικού ανθρωπισμού είναι ένας: η δημιουργία του τέλειου κοινωνικού ανθρώπου, η προσέγγιση της αλήθειας, η βελτίωση του ανθρώπου. Η ιδεολογία της Αξιοκρατίας έρχεται λοιπόν να ασπαστεί όλες τις καλές και αγαθές αξίες των τριών παραπάνω ρευμάτων, και όχι μόνο. Υπό το φως του συμβόλου του ηλίου της Βεργίνας, στο οποίο κεντρική θέση έχει και ο σταυρός, μπορούμε όλοι να ενωθούμε, Χριστιανοί, Άθεοι και πολυθεϊστές, όλοι όσοι πιστεύουμε στις κοινές αρχές της κοινωνικότητας, της συνεργασίας, της αγάπης, της γνώσης, της δικαιοσύνης.

Ο Πανελληνισμός γεννιέται τώρα, σε αυτήν την εποχή.


Έλληνες της γνώσης και της φωτιάς

Έλληνες παιδιά της ανθρωπιάς

Έλληνες Ρωμέλληνες Πανέλληνες Αγιορείτες

Έλληνες Ρωμέλληνες Πανέλληνες του Δία οι θύτες


Έλληνες του Αυξεντίου και του σαράντα

Πανέλληνες της Μακρονήσου Θεοί για πάντα

Πανέλληνες του Μακρυγιάννη με το σπαθί

Ρωμέλληνες Αυτοκράτορες Βυζαντινοί


Έλληνες Πανέλληνες, γνήσιοι Ρωμιοί

Ατρόμητοι αθάνατοι γνήσιοι Γρεκοί

Πανέλληνες της νίκης και της λευτεριάς

Έλληνες του μόχθου και της εργατιάς

Παννέληνες, Πανέλληνες της ξενιτιάς

Παντού όλος ο κόσμος μια Ελλάς


Πανέλληνες του Αλεξάνδρου πρώτοι γιοί

Ρωμέλληνες του Νικηφόρου Στρατηγοί

Έλληνες Ρωμέλληνες Πανέλληνες αξιοκράτες

Φιλόσοφοι, επιστήμονες και δημοκράτες

Πανέλληνες του Προμηθέα Εγγονοί

Τιτάνες της Θαλάσσης, και όπου γη


Έλληνες, Πανέλληνες, Ρωμέλληνες ανταμωθείτε

Έλληνες, Πανέλληνες, Ρωμέλληνες, θυμηθείτε

Πανέλληνες, Πανέλληνες, Πανέλληνες

μέσα απο στάχτες γεννηθείτε.


Σιδηρούντιος

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους χιλιάδες σφαγιασθέντες Έλληνες γενομένης στις 4 Απριλίου 2009


Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους χιλιάδες σφαγιασθέντες στις 4 Απριλίου 2009



Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

«Γιατί οι Χριστιανοί επικαλούνται τον Αλλάχ;»

Can Christians Say 'Allah'? In Malaysia, Muslims Say No

Read more: http://www.time.com/time/world/article/0,8599,1952497,00.html?iid=sphere-inline-sidebar

Μετάφραση:

«Γιατί οι Χριστιανοί επικαλούνται τον Αλλάχ;»


«Γιατί είναι οι Χριστιανοί που απαιτούν τον Αλλάχ;» ρωτά τον επιχειρηματία Rahim Ismail, 47, το πρόσωπό του που διαστρεβλώνουν στην οργή και δυσπιστία.Τινάζει το κεφάλι του και αυξάνει τη φωνή του περιμένοντας ένα ταξί κατά μήκος Jalan Tun Razak, μια βασική οδός στην Κουάλα Λουμπούρ, πρωτεύουσα της Μαλαισίας. «Καθένας στον κόσμο ξέρει ότι ο Αλλάχ είναι ο μουσουλμανικός Θεός και ανήκει σε μουσουλμάνους. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι Χριστιανοί θέλουν να απαιτήσουν τον Αλλάχ ως Θεό τους,» ο Rahim λέει καθώς οι περαστικοί, συνήθως μουσουλμάνοι, συλλέγονται γύρω και κάνουν νεύμα σε συμφωνία μαζί του.

"Γιατί οι Χριστιανοί ισχυρίζονται Αλλάχ" αναζητεί ο επιχειρηματίας Rahim Ismail, 47, το πρόσωπό του παραμορφωμένο από την οργή και δυσπιστία. Τινάζει το κεφάλι του και να αυξάνει τη φωνή του, ενώ περιμένουν για ένα ταξί μαζί Jalan Tun Razak, μια κύρια οδική αρτηρία στην Κουάλα Λουμπούρ, πρωτεύουσα της Μαλαισίας. "; Όλοι στον κόσμο γνωρίζει ο Αλλάχ είναι το μουσουλμανικό Θεό και ανήκει στους μουσουλμάνους. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι Χριστιανοί θέλουν να διεκδικήσουν Αλλάχ ως τον Θεό τους," λέει ο Rahim ως περαστικούς, κυρίως Μουσουλμάνοι, μαζεύονται γύρω και νεύμα σε συμφωνία. Ο λόγος για το θυμό είναι μια πρόσφατη απόφαση του High Court της Μαλαισίας ότι η λέξη Αλλάχ δεν είναι αποκλειστικό για τους μουσουλμάνους. Δικαστής Lau Bee Lan έκρινε ότι οι άλλοι, περιλαμβανομένων των Καθολικών που είχαν απαγορευθεί από το Υπουργείο "Εσωτερικών" στη τη χρησιμοποίηση της λέξης στις δημοσιεύσεις τους από το 2007, μπορεί τώρα να χρησιμοποιήσει τον όρο. Ακύρωσε επίσης την κατάταξη απαγόρευσης που απαγόρευσε στην της Μαλαισίας-γλωσσική έκδοση του καθολικού μηνιαία Herald στη χρήση Αλλάχ για να δείξει το χριστιανικό Θεό.  

Μετά από τις διαδεδομένες διαμαρτυρίες, εντούτοις, ο δικαστής χορήγησε μια κατάταξη παραμονής στις 7 Ιανουαρίου, την ίδια μέρα η κυβέρνηση εφεσιβεβλημένη στο ανώτατο Εφετείο για να ανατρέψει την απόφαση. Μετά από εκτεταμένες διαμαρτυρίες, ωστόσο, ο δικαστής χορήγησε για διαμονή σε 7 Ιανουαρίου, την ίδια ημέρα, η κυβέρνηση προσέφυγε στο υψηλότερο Εφετείο για την ανατροπή της απόφασης. Η οργή έμοιαζε να μετατραπεί σε βία αργά το βράδυ της Πέμπτης μετά από μασκοφόρους στις μοτοσικλέτες firebombed τρεις εκκλησίες στην πόλη, εκσπλαχνισμού το ισόγειο του Μετρό Tabernacle εκκλησία, που βρίσκεται σε ένα εμπορικό κτίριο στο προάστιο Desa Melawati της πρωτεύουσας. Οι επιθέσεις, την οποία ανακοίνωσε η αστυνομία φαίνεται ασυντόνιστο, καταδικάστηκαν από την κυβέρνηση, βουλευτών της αντιπολίτευσης και μουσουλμάνων κληρικοί εξίσου. Την Παρασκευή, μουσουλμάνοι κατέδειξαν στα αποτελέσματα των μουσουλμανικών τεμενών σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική. Στο μουσουλμανικό τέμενος σε Kampung Baru, ένα της Μαλαισίας περίκλειστο έδαφος στην πόλη, μουσουλμάνοι κράτησαν τις αφίσσες που διάβασαν το «Ισλάμ άδειας μόνο! Συμπεριφερθήτε μας όπως θα θέλατε να σας συμπεριφερθούν! Μην εξετάστε την υπομονή μας!» κράζοντας "Ο Αλλάχ είναι μεγάλος".


A.J. Jacobs' year of living biblically


A.J. Jacobs' year of living biblically


About this talk

Speaking at the most recent EG conference, author, philosopher, prankster and journalist A.J. Jacobs talks about the year he spent living biblically -- following the rules in the Bible as literally as possible.

About A.J. Jacobs

Immersing himself in alternate lifestyles and long, hilarious experiments (usually with himself the guinea pig), writer A.J. Jacobs tests the limits of behavior, customs, culture, knowledge -- and his wife's sense of humor.

Why you should listen to him:

A.J. Jacobs' writings stand at the intersection of philosophy, Gonzo journalism and performance art. Stubbornly curious and slyly perceptive, he takes immersive learning to its irrational and profoundly amusing extreme -- extracting wisdom and meaning after long stints as a self-styled guinea pig. For his widely circulated Esquire article, My Outsourced Life, he explored the phenomenon of outsourcing by hiring a team in Bangalore, India to take care of every part of his life -- from reading his emails to arguing with his wife to reading bedtime stories to his own son. A previous article, I Think You're Fat, chronicled a brief, cringe-inducing attempt to live his life in Radical Honesty, telling all the truth, all the time.
Jacobs is author of The Know-It-All, which documents the year he spent reading theEncyclopedia Britannica from A to Z, uncovering both funny and surprising factoids but also poignant insight into history and human nature. For his latest book, The Year of Living Biblically, he attempted to follow every single rule in the Bible as literally as possible for an entire year.
"A. J. Jacobs has written about the Bible in a manner that is brilliantly funny but unerringly respectful, learned but goofy, deeply personal yet highly relevant. I am covetous and wish him smited."
Mary Roach, author, Bonk


Πανέλληνες

Έλληνες της γνώσης και της φωτιάς 
Έλληνες παιδιά της ανθρωπιάς
Έλληνες Ρωμέλληνες Πανέλληνες Αγιορείτες
Έλληνες Ρωμέλληνες Πανέλληνες του Δία οι θύτες

Έλληνες του Αυξεντίου και του σαράντα
Πανέλληνες της Μακρονήσου Θεοί για πάντα
Πανέλληνες του Μακρυγιάννη με το σπαθί
Ρωμέλληνες Αυτοκράτορες Βυζαντινοί

Έλληνες Πανέλληνες, γνήσιοι Ρωμιοί
Ατρόμητοι αθάνατοι γνήσιοι Γρεκοί
Πανέλληνες της νίκης και της λευτεριάς
Έλληνες του μόχθου και της εργατιάς
Παννέληνες, Πανέλληνες της ξενιτιάς
Παντού όλος ο κόσμος μια Ελλάς

Πανέλληνες του Αλεξάνδρου πρώτοι γιοί
Ρωμέλληνες του Νικηφόρου Στρατηγοί
Έλληνες Ρωμέλληνες Πανέλληνες αξιοκράτες
Φιλόσοφοι, επιστήμονες και δημοκράτες

Έλληνες, Πανέλληνες, Ρωμέλληνες ανταμωθείτε
Έλληνες, Πανέλληνες, Ρωμέλληνες, θυμηθείτε
Πανέλληνες, Πανέλληνες, Πανέλληνες 
μέσα απο στάχτες γεννηθείτε.

Σιδηρούντιος

David Bolinsky animates a cell


David Bolinsky animates a cell


About this talk

Medical animator David Bolinsky presents 3 minutes of stunning animation that show the bustling life inside a cell.

About David Bolinsky

David Bolinsky and his team illustrate scientific and medical concepts with high-drama animation. You've never seen the life of a cell quite like this.

Why you should listen to him:

Medical illustrator and animator David Bolinsky has devoted his career to displaying scientific and medical concepts in a clear, fresh light. 

Since the earliest days of computer animation, he knew this art could be a powerful tool for explaining scientific concepts in ways that traditional medical illustration simply couldn't. Now, with XVIVO, the company he co-founded, he works with schools and with medical and scientific firms, turning complex processes into understandable, compelling films.

"The Inner Life of a Cell," highlighted at TED2007, represents the leading edge of medical animation, in both its technical achievement and its focus on compelling, memorable action. Created as part of the BioVision initiative to help explain cellular processes to students atHarvard's Department of Molecular and Cellular Biology, the clip has captured the imagination of the press -- and reportedly, of Hollywood.
"Who would have thought the inner workings of a white blood cell could be visually stunning? For those who fell asleep during high school biology classes, David Bolinsky's presentation at the TED conference was a revelation."
Wired News

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Μακρόνησος Μίκης Θεοδωράκης

Σχετικά με τους κομμουνιστές, ακούστε τον Μίκη που τον έθαψαν ζωντανό με το κεφάλι έξω, και τους αρουραίους να τρώνε τις σάρκες του. Υπήρξαν κομμουνιστές ήρωες πατριώτες, και υπήρξαν και εθνικόφρονες προδότες που μαζί με τους Γερμανούς έδωσαν την Ελλάδα στους Βούλγαρους και στους Τσάμηδες. Οι φασίστες τότε ήταν πολύ ποιο βρώμικοι και πολλοί κομμουνιστές ήταν ιδεολόγοι στα σύννεφα. Να τι θεραπεία τους έδωσε η πατρίδα:







Την Μακρόνησο πληρώνει τώρα η Ελλάδα. Τους έντιμους τους ξέκανε τότε, και έμεινε η σαβούρα και η στάχτη από τα καμμένα. Λίγα κάρβουνα έχουν μείνει ακόμα που θα δώσουν την φλόγα, να μην κάνουμε το λάθος και τα σβήσουμε.

2012: Η μυθολογία του φόβου

       Όταν  οι άνθρωποι έχουν αποδεχθεί οποιαδήποτε θρησκειολογία ως την τελείωση της γνώσης και το ανώτερο πνευματικό σημείο εξέλιξης της προσωπικότητάς τους ως ανθρώπινα όντα, τότε απομακρύνοντε από κάθε προσπάθεια γνώσης, εξέλιξης και εποικοδομητικής εργασίας, και απλά είτε περιμένουν το τέλος του κόσμου μόνοι τους, είτε προτρέπουν συνανθρώπους με παρόμοιο επίπεδο αφέλειας να παραιτηθούν από τα πάντα αγαθά τους και να τα παραδώσουν σε αυτούς, παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως ανώτερους (Χρισμένους) διαχειριστές του μέλλοντος "Βασιλείου του Θεϊκού Κόσμου". 


        Οπότε οι εσχατολόγοι οποιασδήποτε μορφής (για παράδειγμα ιερείς, μουφτήδες, ραβίνοι, προφήτες, μάγοι χρισμένοι, φωτισμένοι και μύστες) απολαμβάνουν τα αγαθά των αφελών συνανθρώπων πουλώντας όνειρα, και με μόνο κόστος το χαμένο αλλά ακριβά αποζημιωμένο χρόνο τους.


       Εδώ δείτε κάποια ιστορία στις περί 2012 τρομολαγνικές και τελεωτικές φαντασιώσεις και μυθολογικές παραστάσεις εσχατολογίας.


16ο επεισόδιο του 4ου κύκλου της εκπομπής "Το Σύμπαν που Αγάπησα", με τίτλο «2012: Η μυθολογία του φόβου». Το επεισόδιο περιγράφει και απομυθοποιεί τις διάφορες καταστροφολογικές θεωρίες που προμηνύουν το τέλος του κόσμου το 2012, καθώς και άλλα σκοταδιστικά σενάρια που κυκλοφορούν στον Ελληνικό χώρο.